מומלצים: יינות חדשים ביקב ראובן ויקב צ'ילאג
מאת שף אלון גונן
יקב ראובן - קברנה סוביניון 2010
יקב ראובן נמצא בגבעת עדה, מקום שקט וקסום שבסביבתו יש מטעי פרי והמון גפני יין.
אילת ראובן הוא היינן של היקב, ואף מגדל את הענבים בעצמו. טיפול מסור וקרוב מאפשר לו לבחור את השורות המתאימות לדעתו לייצור יין בחצר הבית.
את יקב ראובן אני מכיר כבר כמה שנים עוד מהיין הראשון שהוא עשה. מאז עברו שש שנים בערך, והניסיון וההתמדה עשו את שלהם. הענבים התבגרו, אילת ראובן למד, טעם, ולאט לאט ייצור היין השתפר.
אחרי השקת הקברנה סוביניון שערך היקב בימים אלה, אני חושב שאילת יכול להתהדר בתואר יינן ובעל יקב.
יקב ראובן הוא יקב משפחתי שנמצא בסביבה הטבעית שלו, ומעניק לציבור המטיילים חובבי היין אפשרות לבוא גם בשבתות לבקר ביקב וליהנות ממקום פסטורלי, שקט וירוק, וכמובן לטעום ולרכוש יין שנעשה באהבה גדולה.
לקברנה סוביניון 2010 צבע אדום עמוק ובוהק עם שוליים מעט חומים. באף עולים ריחות טובים של פרי בשל ומוצק. איזון טוב של חמיצות עם גוף בינוני. היין מעט אלכוהולי אך מתנדף לאחר כמה דקות בכוס. היין מאוד נגיש, עם אפטר טייסט מאוד חמאתי.
יקב צ'ילאג - מרלו 2009 - היין עדיין בחבית וטרם בוקבק
אורנה צ'ילאג הולכת להשמין מנחת בגלל המרלו הזה.
בסבלנות ראויה לציון כשמדובר באישה הטמפרמנטית הזאת, חיכה לו המרלו בחבית ולא הופרע כשלוש שנים, מה שגרם לחבית להעניק לנוזל חממה, וליין למצות עד תום את החבית.
בטעימה הראשונית היין מאוד לעיס וממלא את הפה בטעמי פרי שחור מעט ריבתי, איזון טוב של טעמים בשרניים עם חמיצות שמעניקה גוף בינוני ועפיצות מאוד נעימה.
לאחר כמה דקות בכוס מתגלה המרלו במלוא הדרו: דובדבנים שחורים בשלים, בקצוות טעמי שזיף שחור וזיתים, שיחד עם טעמי העץ מתמזגים להם כמו כפפה ליד.
באפטר טייסט מתגלים עשבי התיבול שמעניקים למרלו הזה ייחודיות מדהימה.
יופי של יין. לבקבק עכשיו, ולקנות כל עוד יש.
אורנה צ'ילאג הולכת להשמין מנחת בגלל המרלו הזה.
בסבלנות ראויה לציון כשמדובר באישה הטמפרמנטית הזאת, חיכה לו המרלו בחבית ולא הופרע כשלוש שנים, מה שגרם לחבית להעניק לנוזל חממה, וליין למצות עד תום את החבית.
בטעימה הראשונית היין מאוד לעיס וממלא את הפה בטעמי פרי שחור מעט ריבתי, איזון טוב של טעמים בשרניים עם חמיצות שמעניקה גוף בינוני ועפיצות מאוד נעימה.
לאחר כמה דקות בכוס מתגלה המרלו במלוא הדרו: דובדבנים שחורים בשלים, בקצוות טעמי שזיף שחור וזיתים, שיחד עם טעמי העץ מתמזגים להם כמו כפפה ליד.
באפטר טייסט מתגלים עשבי התיבול שמעניקים למרלו הזה ייחודיות מדהימה.
יופי של יין. לבקבק עכשיו, ולקנות כל עוד יש.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן